• Error with Domino 9.0.1 FP10

    By Denis Kopprasch 1 year ago

    XPage loads but when executing the postEntry method for an Activity Stream fails with the following stack:

    doService CLFAD0211E: Exception thrown

    java.lang.NoClassDefFoundError: org.apache.commons.logging.LogFactory
    at org.apache.http.impl.client.CloseableHttpClient.(CloseableHttpClient.java:60)
    at org.apache.http.impl.client.AbstractHttpClient.(AbstractHttpClient.java:271)
    at org.apache.http.impl.client.DefaultHttpClient.(DefaultHttpClient.java:146)
    at com.ibm.sbt.services.client.ClientService.createHttpClient(ClientService.java:1400)
    at com.ibm.sbt.services.client.ClientService._xhr(ClientService.java:1053)
    at com.ibm.sbt.services.client.ClientService.execRequest(ClientService.java:1037)
    at com.ibm.sbt.services.client.ClientService.xhr(ClientService.java:1000)
    at com.ibm.sbt.services.client.ClientService.post(ClientService.java:905)
    at com.ibm.sbt.services.client.ClientService.post(ClientService.java:901)
    at com.ibm.sbt.services.client.base.BaseService.createData(BaseService.java:247)
    at com.ibm.sbt.services.client.connections.activitystreams.ActivityStreamService.postEntry(ActivityStreamService.java:937)
    at com.voessing.test.Test1.testAuth(Test1.java:71)

    […]

    Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.commons.logging.LogFactory cannot be found by com.ibm.sbt.libs_1.0.3.20140723-1200
    at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClassInternal(BundleLoader.java:461)
    at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:372)
    at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:364)
    at org.eclipse.osgi.internal.loader.ModuleClassLoader.loadClass(ModuleClassLoader.java:161)
    at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:852)
    … 56 more

    Same code runs fine on FP9, but not on two test servers with FP10.

    tell http osgi ss logging shows up:
    FP9: RESOLVED org.apache.commons.logging_1.1.2.20131002-1404
    FP10: RESOLVED org.apache.commons.logging_1.1.2.20180114-1444


    Not sure if this is a bug in FP10 or a problem of this toolkit.